Minska utgifterna

Ett bra sätt att få ordning på sin ekonomi och kunna få lite pengar över är att minska sina utgifter. Kommer här att ta upp några tips hur du kan minska dina utgifter.

Jämför

Jämför olika försäkringsbolag, elbolag, telefonbolag osv. och se vilken som är billigast och passar dig bäst. Idag kan man enkelt göra det på internet genom till ex. Compricer. Att sätta sig ner och jämföra olika bolag kan göra stor skillnad på utgifterna under ett år.

Genom att jämföra olika butiker och kolla var man kan köpa billigast så kan du också spara en del pengar.

Börja jämför idag, var hittar du billigast ditt nästa inköp?

Mat

100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Här kan man minska sina utgifter rejält, speciellt om man är en stor familj.

Släng inte maten: ta tillvara allt du handlar heter en bok som Birgitta Rasmusson har skrivit. Ett bra boktips för att komma igång med att minska sin mat utgifter.

Kolla i reklambladen vad det finns för erbjuden för denna vecka. Passa på och köp det som har bra erbjudande.

Vad kan Du göra för att minska dina matkostnader?

Onödiga utifter

Många små utgifter du kanske inte tänker på kan under ett år bli mycket. Godis, tidningar, fika, cigaretter och snus, spel och lotter. Lägger man ihop allt blir det lätt många tusenlappar på ett år. Fundera på hur mycket du lägger på utgifter som ovan. Ett tips är att föra kassabok under en månad och se hur mycket det blir.

 

Läs mer hur du kan minska utgifterna på Göteborgs stads konsument och medborgarservice

Vad kan du dra ner på?

minska utgifterna